De magische kracht van Calendula

Wed, Jan 4, 2017

Lees in 3 minuten

De Calendula Officinalis, ook wel de goudsbloem genoemd is een bloem die bekend staat om zijn helende, ontstekingsremmende werking

De magische kracht van Calendula

Het is het geheime ingrediënt in veel genezende balsems en huidverzorgingsproducten, en met een goede reden. Calendula bloemblaadjes zijn rijk aan verbindingen die de huid voeden, hydrateren, en de genezing van de huid ondersteunen. Daarom worden ze al eeuwenlang gebruikt om te helpen bij van alles, van brandwonden en keelpijn tot andere huidirritaties. Maar denk niet dat je een snijwond of schaafwond nodig hebt om er gebruik van te maken - ik breng het aan op mijn gezicht en hou van de manier waarop het mijn huid laat stralen! Daarom wil ik jullie in het volgende recept laten zien hoe belachelijk eenvoudig het is om er een huidverzorgingszalf van te maken. Deze kun je gebruiken als een: gezichtsvochtinbrenger, lippenbalsem, baby billen balsem, zonnebrand balsem, insectenbeet balsem, bij acne. Serieus, dit spul is zo geweldig dat ik er een klein blikje van in mijn tas heb.

Over de ingrediënten

Calendula Infused Oil - Wordt gemaakt door Calendula bloemen te infuseren in een draagolie zoals olijfolie, Jojoba olie, zoete amandelolie. De Calendula olie kan gebruikt worden als een massage olie of een gezichtolie, maar maakt ook de basis voor een heerlijke huidzalf. Het kan zelfs over salade worden gedruppeld als je een eetbare draagolie gebruikt - olijfolie, druivenpitolie zijn dat wel, maar de Jojobaolie bijvoorbeeld weer niet.

Op de receptenpagina (volgt snel) vind je een methode om dit recept te maken, maar als je het infusieproces wilt overslaan, kun je ook kant-en-klare Calendula-olie kopen.

Bijenwas - Naast het verstevigen van de zalf, helpt bijenwas de huid door een beschermende barrière te vormen en te helpen vocht in te sluiten, zodat de huid gehydrateerd blijft. Etherische oliën - Ik hou van de aardse, kruidachtige geur van Calendula, en het is echt een ingrediënt dat op zichzelf staat. Er zijn echter verschillende essentiële oliën die complementair kunnen zijn, afhankelijk van wat je probeert te bereiken. Een paar van mijn favorieten zijn:

DIY Calendula Zalf Recept

Deze Calendula zalf is rijk aan bestanddelen die de huid voeden, hydrateren en helpen te genezen. Ik noem het mijn “vanalles” balsem, omdat het kan worden gebruikt als een vochtinbrengende gezichtszalf, schrale lippen balsem, baby billen balsem, brandwond zalf, insectenbeten balsem, en nog veel meer. Het is ook nog eens super makkelijk om te maken!

Bereidingstijd: 20 minuten